Köszöntő

SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM A BÜKKI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA HONLAPJÁN!

Az iskolánk szorosan illeszkedik és kapcsolódik Bükkszentkereszthez. A település történelmi múltjának ma is jelentősége van, nemzetiségi nyelvoktatásunk eredete a múltban gyökerezik.

Az intézményeink nevelési, képzési sajátosságai

Kiemelt feladatunknak tekintjük: a szlovák hagyományok ápolása, környezeti, egészségnevelés, különleges bánásmódot igénylő tanulók fejlesztése.

Feladatunk, hogy szlovák nyelvet, mint második anyanyelvként tanítva őrizzük, ápoljuk hagyományainkat. Tudatos nyelvhasználattal, a nyelv sajátosságainak élményt adó bemutatásával tesszük lehetővé a nyelv alapjainak elsajátítását. Diákjaink rendszeresen táborozhatnak Szlovákiában. A szlovák hagyományőrzés, nyelvi táborok mellett, a szlovák nyelvtanításunk célja, hogy 8. osztály végén tanulóink nyelvvizsgával hagyják el intézményünket.

A másik választott idegen nyelv az angol.

Iskolánk nevelési- oktatási alapgondolata az ember és természet kapcsolatára épül, jelentős szerepet kap a környezetvédelmi nevelés. Környezeti nevelésünk célja, hogy beépüljön a tanulóink mindennapjaiba a környezettudatosság, az oktatás mellett különböző tevékenységeket végzünk, illegális szemétlerakók felszámolása, falutakarítás, papírgyűjtés, elemgyűjtés.

Az egészségnevelés területén: A mozgást és a sportot kedvelő gyermekeknek lehetőségük van hegyi kerékpározásra, tájfutásra, kosárlabdázásra, futballra, téli időszakban pedig sízésre, sífutásra, szánkózásra, lovaglásra.

Tanulóink 40 %-a vesz részt körzeti, megyei, országos versenyeken szép eredményeket érnek el. Beiskolázási statisztikánk is 100% eredményt mutat. A tehetséggondozás, a tanulási nehézséggel és tanulási zavarral küzdő tanulók fejlesztése egyik alapfeladatunk.

Iskolánk történelmi múltja, elődeink munkássága kötelez minket arra, hogy folytassuk azt a nevelést oktatást, mely tudást, múltunk tiszteletét és emberséget tud adni az iskolából kikerülő tanulóinknak.

Telekes Józsefné

Igazgató

 


hatartalanul_banner